Hulladékból Művészet

Magyarország újrahasznosító művészeinek tárlata, ahol a hulladék újjászületik!

Kiállításunk 100 négyzetméteren mutatja be, mi készülhet a háztartási, szelektív, vagy ipari hulladékokból egy kis innováció és kreativitás segítségével! Az ÖKO-Design tágabb értelemben jelenti a környezettudatos termékalkotást, mely már a terméktervezésnél elkezdődik. A RE:Design pedig már az újraalkotás, amikor a hulladék már létrejött és annak adunk új esélyt a hasznosítás által.

A művészek ezeken az alkotásokon keresztül reagálnak a XXI. század hulladékproblémájára, felhívva ezzel a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira. A hulladék feldolgozásának ez egy érdekes és sokszínű formája, ami által a haszontalan kacatok és hulladék anyagok újra termékként, vagy éppen művészeti alkotásként öntenek újra formát.

Alkotóink közül sokan külföldön is nagy népszerűségnek örvendenek és Világ több pontjára is szállítják termékeiket. Kedvenceink a Balkántango, a Cellux Csoport, a Kartondesign, a Medence Csoport és még sokan mások…

Másik oldalunkon hosszabban írunk a témáról és a művészekről, olvass bele! Az újrahasznosító művészek elérhetőségeit itt találod.

Recycling Art, Öko-Design, avagy Do It Yourself (DIY - Csináld magad!)

Nézd meg Hankó Gergely Prezi előadását a hulladékok művészeti újrahasznosításáról: RE-Design, ECO-Design, barkácsolás...

 

Vik Muniz - A szemét művészete c. film (Waste Land - 2010) bemutatója

A film a világ legnagyobb - mára már bezárt - hulladéklerakóján játszódik (Jardim Gramacho, Rio de Janeiro), ahol a szemétválogatók (pickers) életébe pillanthatunk bele. Vik Muniz művészetével segíti ezeket az embereket, de vajon hogyan? 

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az ÖKO-Pack Kft. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.